De 4 leukste uitjes met kinderen in Friesland

De 4 leukste uitjes met kinderen in Friesland

Blijf je een weekend of langer bij ons met je kinderen? Dan wil je er vast ook wel eens op uit. Gelukkig zijn er genoeg uitjes met kinderen in Friesland. Juist met de kinderen! We hebben de leukste activiteiten bij ons in de buurt op een rijtje gezet. Als je ze allemaal langs gaat, slapen je kids ‘s avonds als een roosje in de herberg. Beloofd. Komen ze:

  • Attractiepark Duinen Zathe 
  • Kameleondorp
  • Swimfun
  • Aventoer

Wat je daar allemaal kunt doen? Dat vertellen we je hieronder!

Uitje 1: Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Eigenlijk verkeers- en attractiepark Duinen Zathe. Voorheen was er namelijk een verkeerspark in Assen, maar dat is verhuisd naar Duinen Zathe. Op het verkeerscircuit kunnen de kinderen met trapauto’s de snelweg op. En ze kunnen zelfs hun rijbewijs halen! 

Écht onbeperkt genieten

Maar het attractiepark is er natuurlijk ook nog steeds. Er zijn verschillende attracties voor jong en oud. Het grootste gedeelte is buiten, dus bij mooi weer kun je je hier prima een dag vermaken. Ook handig: eten en drinken is allemaal inclusief. Patat, snacks, limonade, koffie: het staat de hele dag voor je klaar!

Uitje 2: Kameleondorp in Terherne

Ken je de Kameleon nog? De films over de jongens Hielke en Sietse uit Friesland die allemaal avonturen beleven met hun boot? Die avonturen kun je ook zelf beleven in Terherne. Hier hebben ze het Kameleondorp uit de films nagebouwd. Je kan er een speurtocht doen, een rondvaart en het avontureneiland bezoeken. Daar kun je polsstokspringen en zelf pannenkoeken bakken.

Door weer en wind

Slecht weer? Dat houdt de Kameleon niet tegen! De rondvaartboot wordt overdekt en je gaat langs bij de Kameleonboerderij. In de boerderij is een deel van het Kameleondorp nagebouwd. Ook daar kunnen je kinderen een speurtocht oplossen en er is een bioscoop. Genoeg te doen dus! 

Uitje 3: Swimfun in Joure

Ook een leuk uitje met de kinderen als het wat slechter weer is: het subtropisch zwemparadijs in Joure. Swimfun is groot, met binnen- en buitenbaden en er zijn veel verschillende attracties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wildwaterbaan die langs watervallen en grotten gaat? Of de andere twee glijbanen waar je lekker snel vanaf kunt roetsjen? 

Maar ook… Ontspannen

Als die glijbanen je allemaal wat te wil zijn, kun je ook voor iets rustigers gaan. Ontspan bijvoorbeeld in een bubbelbad. Of dein lekker mee op de golven van het golfslagbad. Elk half uur gaat de zoemer en voelt het net alsof je in de zee zwemt!

Uitje 4: Aventoer in Burgum

Houden jouw kinderen wel van een beetje spanning? Dan moet je naar Aventoer. Hier is misschien wel het vetste klimpark van Nederland. Je kinderen (en jij, als je durft) slingeren en balanceren op grote hoogte. En ze hebben er de langste tokkelbaan van Nederland: 15 meter! 

Ook als je hoogtevrees hebt

Maar de jonge kinderen vergeten we ook niet. Voor de kleine waaghalzen is er een junior klimparcours. En binnen zijn ook genoeg activiteiten voor mensen met hoogtevrees. Bowlen, midgetgolfen, lasergamen… Of je gaat gewoon lekker op het terras zitten om de klimmers te bekijken. Die komen namelijk gewoon boven je langs!

Zoals je ziet zijn er veel verschillende uitjes met kinderen in Friesland. Er is genoeg te doen om je kinderen een dag te vermaken. En zeg nou zelf: als je kinderen het naar hun zin hebben, heb jij dat ook. Zien we je binnenkort voor een weekendje