Familieherberg

Familieherberg

Herberg Oer ’t Hout

Herberg Oer ’t Hout

Over de herberg

De naam Oer ’t Hout komt nog van de oude herberg. Om hier te komen moest men over een klein houten bruggetje lopen. In Grou werd dit ’t Hout genoemd. Het bruggetje is er inmiddels niet meer, maar de naam is altijd blijven bestaan en is welbekend bij veel bewoners en jaarlijks terugkerende gasten.

Midden in het centrum van watersportdorp Grou, vind je Herberg Oer ’t Hout. Al sinds 1955 heeft herberg Oer ’t Hout kamers voor grote groepen, zoals schoolgroepen, vriendengroepen en zakelijke klanten. Gezinnen, wandelaars en fietsers komen hier ook graag om al het moois in de regio te ontdekken. Wij bieden verschillende arrangementen aan voor jong en oud om, geïnspireerd door al het goede dat onze provincie te bieden heeft.

Ontdek de schoonheid van Grou

Een unieke plek in het hart van Friesland
Ontdek de schoonheid van Grou
Natuurgebied

Natuurgebied

Nationaal Park De Alde Feanen

Herberg oer ‘t Hout bevindt zich in het watersportdorp Grou waar voldoende watersport activiteiten te doen zijn. Het dorp ligt aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen. Een prachtig natuurgebied dat uitnodigt om te gaan fietsen, wandelen of te ontdekken per kano, boot of SUP. Het natuurgebied staat in directe verbinding met het Pikmeer. Herberg Oer ‘t Hout heeft een heerlijk terras aan het water wat direct toegang geeft tot het Pikmeer. hier kunt u heerlijk van de zon genieten.

Een tijd om nooit te vergeten

Een tijd om nooit te vergeten

Herberg Oer ’t Hout bevindt zich aan het dorpsplein van het sportieve dorp Grou. Op loopafstand (slechts enkele tientallen meters) zijn gezellige eetgelegenheden om heerlijk te dineren en te borrelen. Er zijn uitstekende winkeltjes om langs te gaan en te shoppen. Er zijn ook een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Kom eens bij ons eten

Kom eens bij ons eten

Restaurant & bar

Herberg Oer ’t Hout biedt in haar mooie, ruime restaurant heerlijke buffetten aan voor grote groepen. Ook is er een sfeervol terras die aan het water ligt, hier kunt u genieten van de zon. We bieden een mooie en gevarieerde keuken en koken zoveel mogelijk met verse, eerlijke en duurzame Friese streekproducten. En dat proef je! In het restaurant hangt een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Op koudere en stormachtige dagen kunnen gasten zich lekker opwarmen in één van de riante fauteuils om het haardvuur.

Blijf overnachten

Blijf overnachten

In onze herberg

In Herberg Oer ’t Hout kun je rekenen op eenvoudige maar comfortabel ingerichte kamers met eigen sanitair voor een betaalbare prijs. Veel kamers hebben pas geleden een moderne upgrade gehad. De kamers zijn kindvriendelijke ingericht. Veel van de kamers hebben uitzicht op het water of het dorpsplein. Een uitgebreid en heerlijk ontbijt is standaard inbegrepen bij de prijs.

 

Aan het einde van een indrukwekkende dag neem je plaats aan de gezellige bar of bij de open haard. Na een dag vol verrassende activiteiten in het prachtige Friese merengebied kun je de belevenissen met elkaar delen.

Wil je meer weten? Of heb je ergens anders vragen over?

Neem gerust contact met ons op!

Oer ‘t Hout is momenteel een noodopvang voor gevluchte Oekraïners. Dit seizoen richten we ons op het helpen van de oorlogsslachtoffers. Daarom zijn onze kamers de komende tijd bezet en kun je geen kamer boeken. We hopen op je begrip.

Inmiddels hebben we meer dan genoeg spullen. Het brengen van meer spullen is dus niet nodig. Iedereen die geholpen heeft: nogmaals bedankt!

Graag ontvangen wij je in 2023 weer in Grou.