Familieherberg

Familieherberg

Herberg Oer ’t Hout

Herberg Oer ’t Hout

Over de herberg

De naam ‘Oer ‘t Hout’ komt van de oude herberg die vroeger op deze plek was. Om daar te komen moest je over een klein houten bruggetje lopen. Dat werd in Grou ‘t hout genoemd. Je moest dus over – oer in het Fries – ‘t hout. Het bruggetje is er inmiddels niet meer, maar de naam is altijd blijven bestaan. 

 

De herberg ligt midden in het centrum van Grou. Al sinds 1955 kun je bij ons logeren met grote groepen of juist alleen met je gezin. Veel gasten komen elk jaar terug om te genieten van de prachtige regio. Om je een eindje op weg te helpen hebben we verschillende arrangementen samengesteld. 

Ontdek de schoonheid van Grou

Een unieke plek in het hart van Friesland
Ontdek de schoonheid van Grou
Natuurgebied

Natuurgebied

Nationaal Park De Alde Feanen

Herberg Oer ‘t Hout ligt aan de rand van Nationaal Park de Alde Feanen. Een prachtig natuurgebied dat je wandelend, fietsend, met de kano, boot of sup kunt ontdekken. Maar je kunt ook genieten van het uitzicht vanaf ons terras onder het genot van een hapje of een drankje.

Een tijd om nooit te vergeten

Een tijd om nooit te vergeten

Herberg Oer ‘t Hout ligt aan het gezellige dorpsplein van Grou. Op loopafstand van de herberg zijn verschillende leuke restaurantjes waar je terecht kunt voor wat lekkers of een borrel. Maar er zijn ook winkeltjes waar je kunt shoppen en enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn!

 

Blijf je eten?

Blijf je eten?

In het restaurant of de bar

In ons ruime restaurant serveren we buffetten voor groepen maar kun je ook à la carte eten. We gebruiken alleen verse, eerlijke en duurzame Friese streekproducten. En dat proef je! Bij het restaurant hoort een terras aan het water, waar je kunt genieten van de zon. Is het wat kouder, dan kun je lekker opwarmen in een van de fauteuils bij het haardvuur.

Blijf je slapen?

Blijf je slapen?

In onze herberg

Onze kamers zijn stuk voor stuk eenvoudig en comfortabel ingericht. Elke kamer heeft eigen sanitair en is kindvriendelijk. Veel kamers hebben pas geleden een moderne upgrade gehad en de meeste kamers hebben uitzicht op het water of het dorpsplein. Het ontbijt is altijd inbegrepen bij de prijs.

Wil je meer weten? Of heb je ergens anders vragen over?

Neem gerust contact met ons op!