Watersport in Friesland

Watersport in Friesland

Friesland is een echte watersport provincie. Kan ook bijna niet anders: er is in Friesland ongeveer evenveel water als land. En dat water is ook nog eens prachtig. Van Lauwersmeer tot de grachten van Leeuwarden en van zeilboot tot kano, er is altijd wat te beleven op het water. Watersport in Friesland: dit kun je allemaal doen!

Sup of kano huren

Bij Oer ‘t Hout huur je makkelijk een kano of een sup. Voor jou alleen of voor een hele groep. Maar in de rest van Friesland zijn er nog veel meer activiteiten die je op, rond en in het water kunt doen. Zoals zeilen, vissen, zwemmen, kitesurfen, windsurfen of een sloep huren. De leukste watersporten in Friesland zetten we hier voor je op een rijtje!

Kanoën

Met de kano kom je op plekjes waar je anders niet komt. Een mooi gebied om een kano te huren is nationaal park de Âlde Feanen. In de natuur rond het dorpje Earnewâld kun je een uitgestippelde tocht doen, maar ook zelf op avontuur gaan. Of je gooit het over een andere boeg en huurt een kano in een stad zoals Leeuwarden of Dokkum. Peddelend door de grachten van deze sfeervolle steden kom je langs alle bezienswaardigheden.

Suppen

Bij suppen (stand up paddling) sta je op een board en beweeg je je door te peddelen. Net als bij kanoën kun je verschillende routes varen. Huur een sup in de natuur of sup door de stad. Je kunt het intensief maken of juist rustig aan doen. Jij bepaalt. Een leuke bijkomstigheid is dat je met suppen je hele lichaam traint, al je spiergroepen doen mee. Ben je met een groep? Huur dan een mega-sup. Hier kun je met wel 10 mensen op. Gezelligheid gegarandeerd! 

Zeilen

Zeilen is een mooie manier om een groter stuk van Friesland te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de Elfstedenroute zeilen of een van de meren op gaan. Leg aan in de gezellige dorpen en steden als Sneek, Sloten, Heeg en Grou. Geen ervaring met zeilen? Geen probleem! Er zijn genoeg zeilscholen en voor iedereen is er een geschikte zeilboot te huur. Of het nou een eenpersoons bootje is of een boot waarop je met het hele gezin kunt overnachten. 

Andere watersporten in Friesland

En natuurlijk de activiteit bij het water waar de meeste mensen van houden: een terrasje pakken. Een borrel en een bittergarnituurtje maken een actieve dag op het water compleet. Ook hiervoor kun je in de watersport dorpen en -steden in Friesland heel goed terecht!